Panouri de identificarea santierului – Praga

27mart.09

La noi in tara ,prin ORDIN nr.63/N din 11 august 1998, se stabilesc care sunt informatiile minimale necesare spre a fi incluse in panoul de santier, dimensiunile scrisului si ale panoului . Informatiile minimale necesare a fi incluse se refera la : numele si datele de contact ale beneficiarului, numele si datele de contact ale proiectantului general si ale constructorului , adresa si denumirea obiectivului, numarul autorizatiei de constructie / de desfiintare , institutia care a eliberat autorizatia de constructie/desfiintare, durata de executie a lucrarilor, data inceperii santierului si cea a finalizarii, o imagine a obiectului de investitie.

panou-de-investitii3

In general , in functie de amploarea proiectului, panourile de identificare a santierului contin informatii suplimentare fata de cele minimal stabilite prin legislatia in domeniu. Informatiile suplimentare se refera la numele si datele de contact ale proiectantilor de specialitate si perspective suplimentate ale obiectului de investitii. Totusi, nu rareori se intampla ca panoul fie sa lipseasca fie sa aiba carente de informatii. Exemple in acest sens se pot vedea mai jos.

dsc04667dsc04591

Nu sunt la curent cu legislatia in constructii existenta in Cehia , totusi atasez mai jos niste poze ale unor panouri de organizare de santier vazute in zona veche a Pragai. Primul exemplu se refera la santierul organizat pentru proiectul de reabilitare a “Charles Bridge”.Chiar si pentru un necunoscator al limbii este impresionant si evident profesionalismul celor care executa proiectul in discutie – pe langa sectiuni de detaliu este anexata o parte scrisa ce pare extras din autorizatia de constructie. Inutil sa mai precizez ca doar zona pe care se lucra in momentul respectiv era inchisa cu plasa metalica podul ramanand accesibil turistilor in ciuda lucrarilor de intretinere efectuate.Un alt exemplu de acest tip se putea vedea in Wenceslas Square unde zonele in care se efectuau lucrari erau bine delimitate in asa fel incat circulatia pietonala sa nu fie afectata.Lucrarile erau continuate chiar si in zilele de weekend seara tarziu.

dsc016923

dsc017001

dsc01693dsc01698dsc01702

Inchei cu panoul de organizare de santier afisat langa Salmovskeho Palace.Desi nu contine decat informatii de baza si ca imagine atasata doar o fatada releveu a cladirii, totusi aspectul este foarte grafic si elegant, potrivit cu zona istorica in care este panoul plasat. Grija fata de fondul vechi construit este manifestata in acest caz tocmai de discretia si simplitatea graficii folosite.Dar despre atitudinea cehilor fata de cladirile patrimoniu si trecut in general…intr-un post viitor.

dsc00523dsc00515

Reclame


No Responses Yet to “Panouri de identificarea santierului – Praga”

  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: